Verbeteren aansluiting A15 / N3 / N214

April 21, 2022

Klant Strukton Civiel

Project

Strukton Civiel heeft de aansluiting van de N3 – N214 op de A15 aangepast om de verkeersveiligheid, doorstroming en de bereikbaarheid van de regio te verbeteren. In de nieuwe situatie zijn de hoofdstromen van elkaar gescheiden, zodat het verkeer gelijktijdig kan worden afgewikkeld. Er is een kwart klaverblad afrit toegevoegd, de op- en afritten, kruisingen en verbindingswegen zijn vernieuwd. Er zijn twee nieuwe viaducten over de Sophiaspoortunnel aangelegd.

Inzet Gappless

Gappless is gebruikt voor specifieke keuringen van de werkzaamheden zoals, aanleg riolering, aanbrengen asfalt en storten beton. En voor de frequent terugkerende keuringen en inspecties. Dit zijn het vastleggen van de productintroductie voor nieuwe medewerkers, het controleren en vastleggen van de verkeersmaatregelen of een veiligheidsinspectie. Op deze manier inspecteren zorgt ervoor dat er achteraf geen twijfels ontstaan over de geleverde kwaliteit.

In de voorbereiding van het project is een activiteitenboom opgebouwd in Gappless om voor alle activiteiten (werkzaamheden) een formulier aan te maken. Deze werkzaamheden zijn opgenomen in een werkpakkettenboom (WBS) waardoor de verschillende onderdelen in het werk inzichtelijk werden gemaakt. Dit geeft de mogelijkheid om elk werkpakket per uitvoerder of project-lid zichtbaar te maken, hiermee wordt het overzicht in de grote hoeveelheid keuringen binnen dit project bewaard.

Project informatie

  • Start ontwerpfase: begin 2019
  • Start realisatie: januari 2020
  • Oplevering: december 2021
  • Locatie project: Aansluiting A15-N3, Papendrecht
  • Website: Strukton Civiel

Foto’s